Haute Route Chamonix – Zermatt

Dato

På forespørsel

Status

Ledig

Pris

19.000 - 27.000krDen klassiske skituren fra Chamonix til Zermatt. Kanskje en av verdens vakreste skiturer. Ca 150 km med 8-10 000 hm. Bør være god på ski og relativt god form. Normalt 6-7 dager inkludert en ekstra turdag i Chamonix. Haute Route er en tur med mye opp og ned. Turen er mellom 120-150 km lang og 8-10 000 hm. Jeg har gått turen hvert år siden 2004 og blir aldri lei – flotte omgivelser, hyggelige folk fra hele verden og god stemning:)

Hva kreves

Deltakere må være i god fysisk form og ha gode skiferdigheter både oppover og nedover. Om du er i tvil ta kontakt for en hyggelig ski prat!

Program

Dag 1 Oppmøte

Ankomst Chamonix og innlosjering på hotel (3 stjerner). Møtes på ettermiddag/kveld for en gjennomgang av neste dag. Noen velger å ta en ekstra dag i Chamonix (anbefales). Det gir en mulighet til å bli litt varm i trøya og ikke minst få oppleve topptur kulturen i Chamonix. Vi benytter anledningen til forberedelser, bli kjent med utstyret, kameratredning og tur rutiner. I tillegg vil det bidra til litt akklimatisering som gjør starten på Haute Route litt lettere.

Dag 2 Chamonix – Agentiere hyttastigning ca 3-500 og 800 høydemeter nedkjøring

Første del av turen er med skiheis til Grand Montets (dersom den er åpnet igjen). Nedkjøring til Agentiere breen og en relativt kort tur til Agentiere hytta. Vi bruker også dagen til å gå igjennom rutiner og redning på bre. Er det fine forhold og formen god kan vi ta en tur opp noen av breene bak hytta å kjøre på ski. Agentiere hytta ligger på 2771 moh.

Dag 3 Agentiere hytta – Champexstigning ca 1300 og 2200 høydemeter nedkjøring

En lang dag med opp og ned flere ganger, noen ganger skiene på sekken, bruk av øks og muligens stegjern. En fantastisk fin tur i omgivelser som vanskelig kan beskrives. Vi går enten over Col du Chardonnet hvor det er en rappell eller Col de Passon etter forhold og trafikk i fjellet. Hytten vi skal bo på ligger i Arpette-dalen på 1670 moh.

Dag 4 Champex – Prafleuri hyttastigning ca 1000 og 900 høydemeter nedkjøring

En kort nedkjøring fra hytta til Champex hvor vi tar Taxi til Verbiere, skiheis til Col des Gentianes før vi kjører ut i terrenget. Fin tur opp mot Rosablanche 3336 moh og når vi kommer opp på ryggen mot fjellet ser vi Matterhorn i det fjerne og Mt Blanc bak oss. Er det fine forhold, tid og krefter tar vi turen opp på toppen før vi kjører ned til hytta som ligger på 2624 moh. Gode muligheter for bra skikjøring om snøen er fin.

Dag 5 Prafleuri hytta – Cabane Dixstigning ca 900 og 550 høydemeter nedkjøring

Ofte en tidlig start på dagen fra denne hytta for å ha gode forhold forbi Dix sjøen som kan være skredutsatt når solen får tak. Vi kommer ofte tidlig fram til hytta og kan nyte dagen med utsikt til fjell på alle kanter. Det er gitar på hytta så muligheter for at det kan bli god stemming også her.

Dag 6 Cabane Dix – Vignetts hyttastigning ca 1000 og 650 høydemeter nedkjøring

Dette er dagen da vi når rutas høyeste punkt, Pigne d’Arolla på 3790 moh. En tur som har mye å by på både teknisk gåing med feller mellom bresprekker, ofte med skarejern og et kort bratt parti hvor skiene ofte må på sekken. Fra toppen er det nedkjøring helt til Vignetts hytta som ligger spektakulært til hengede i over en fjellside på 3160 moh.

Dag 7 Vignetts hytta- Zermatt stigning ca 1300 og 2500 høydemeter nedkjøring

Den siste dagen er den desidert lengste med ca 30 km, over 3 pass på hver ca 300 hm og av og på med feller. Fra det siste passet Col de Valpelline er vi tett på Matterhorn og har nærmere 2000 m med nedoverkjøring på ski igjen til sentrum av Zermatt på 1600m. Vel ankomst i Zermatt tar vi taxi tilbake til Chamonix til hotellet. Den siste dagen er den desidert lengste med ca 30 km, over 3 pass på hver ca 300 hm og av og på med feller.

Inkludert

 • Lokalkjent IFMGA guide
 • Hotel i Chamonix før og etter tur 2 netter i dobbeltrom
 • Overnatting og halvpensjon på hytter i 5 netter
 • Skikort og transport underveis på turen
 • Transport tilbake fra Zermatt til Chamonix

Ikke Inkludert

 • Transport til/fra Chamonix før og etter tur
 • Personlig utstyr til turen (det blir sendt liste med utstyr ifm. bestilling av turen)
 • Bre og sikringsutstyr (sele, is skrue, slynger karabinere, tauklemmer) kan leies for kr 750
 • Mat og drikke ut over halvpensjon hytter
 • Mat og drikke i Chamonix
 • Egne reiseforsikringer
 • Eventuelle endringer av turen som følge av vær/føreforhold som forhindrer gjennomføring

Standardvilkår for turer/kurs finner du her

Forespørsel