Alpint klatrekurs

Dato

På forespørsel

Status

Ledig

Pris

Fra 7 650 - til 16500Dette kurset er for deg som har lyst å utvikle deg innen alpin fjellklatring.

Dette kurset er skreddersydd for deg som ønsker å utvikle deg innen alpin fjellklatring. Det som gjør den alpine klatretradisjonen fascinerende, er behovet for å kombinere ulike teknikker, erfaring og kunnskap. I alpint terreng, som inkluderer snø- og brefelt samt klatre- og klyvefjell, benytter du en kombinasjon av metoder og teknikker for å bevege deg effektivt og relativt trygt. Turene kan være lange, og du kan møte eksponerte områder som krever bruk av tau og sikringsutstyr. Det er viktig å merke seg at selv om terrenget kan være utsatt, handler alpinklatring ikke nødvendigvis om bratt fjellklatring, da metodene tilpasses de aktuelle forholdene.

Hovedmomenter i kurset

  • Turplanlegging og risikovurdering.
  • Ferdselsteknikk i alpint terreng (bre, snø/is og fjell).
  • Vurdering av risikomomenter.
  • Bruk av sikringsmetoder på bre.
  • Bruk av sikringsmetoder i klatreterreng.

Krav til kurset: For å delta på kurset er det en fordel om du har en del erfaring fra friluftsliv, og at du har vært mye utendørs, både sommer og vinter. I tillegg er det nødvendig med en viss erfaring innen klatring og/eller brevandring, selv om kurset kan tilpasses etter hvor mye erfaring man har fra tidligere. Hvis du er helt ny innen klatring eller brevandring, anbefaler vi at du tar et annet kurs først for å skaffe deg den nødvendige erfaringen for å kunne delta på dette kurset. 

Alder: Deltagere under 18 år må ha foresattes samtykke for å delta på kurset. Minimum 15 år

Varighet: 3 dager à 10 -12 timer per dag

Utstyr: Egen klatresele, hjelm, gode fjellstøvler med mulighet for feste av stegjern og fjellbekledning (komplett utstyrsliste blir tilsendt per e-post forkant). Nødvendig sikringsutstyr /tau er inkludert. 

Oppmøte: Oppmøtested oppgis i e-post 14 dager i forkant av kurset. Aktuelle steder er Jotunheimen, Romsdalen og Sunnmøre. Det er også mulig å arrangere dette kurset i Alpene (Chamonix, Les Ecrins, Zermatt) på forespørsel.

Pris: 1 deltaker: 16 500, 2 deltakere 9 650 per person, 3 deltakere 7 650 per person.  Ekstrakostnad per dag for per fjellfører utover dette, er 6000 kroner per fører som deles på antall deltakere

Reisekostnader for deltakere og guide(er) betales av deltakerne. Reisekostnader for deltakere og guide(er) betales av deltakerne. 

Avbestillingsvilkår: Avbestilling må skje minimum 14 dager før det aktuelle kurset. Alle avbestillinger skal gjøres per e-post.

Generelle vilkår for turer/kurs finner du her

Forespørsel